
شهرستان کهن گناباد ، ظرفیت های گردشگری فراوانی دارد که متاسفانه جوانان و حتی کهنسالان از این ظرفیت ها اطلاع چندانی ندارند .
به استناد پژوهشهای تاریخی ، دیرینه شهرستان گناباد به هزاران سال قبل بر میگردد ، روزگاری که قنات عجیب قصبه حفر شد ، فرودشاه بر قلل رفیع آن ارگ بزرگی ساخت ، نبرد تاریخی بین ایرانیان و تورانیان در این سرزمین رخ داد . در این دیار نامدارانی از ایران باستان خفته اند که از جمله آنان میتوان به پیران ویسه و جغتین اشاره کرد .
امامزاده سلطان محمد عابد ( ع ) برادر بزرگوار امام رضا ( ع ) در این دیار به مقابله با سفاکان عباسی پرداخت و پیگر مطهرش در شهرکاخک مدفون شد و تا کنون منشا کرامات فراوانی برای مردم منطقه و زائرین بوده است . علاوه بر این ، وجود امام زادگان دیگر در جای جای این منطقه نشاهنده آن است که مردم این شهرستان از قدیم الایام ارادت خاصی نسبت به خاندان پیامبر اعظم داشته اند .
گناباد از نظر جغرافیایی نیز ظرفیت های زیادی دارد . کویر عمرانی از یک طرف و کوهستانهای سر به فلک کشیده و ییلاقات بخش کاخک این شهرستان ، از نظر آب و هوایی ، گناباد را به ایران کوچک تبدیل کرده است . این شهرستان همچنین در مسیر استراتژیک شمال به جنوب قرار گرفته است بصورتی که شاهراه ارتباطی بین استانهای مرکزی و جنوبی با شمال و شرق کشور است ،. از سوی دیگر سالانه میلیونها نفر زائر و مسافر به منظور زیارت مرقد مطهر امام رضا ( ع ) از این مسیر تردد میکنند .
همه آنچه گفته شد ، نشان دهنده آن است که با اندک توجه و تبلیغات میتوان با جذب گردشگر از ایران و جهان ، از صنعت گردشگری بهره فراوانی برد و منطقه را متحول کرد ولی آنچه تا کنون در این راستا انجام شده است ، لازم ولی کافی نبوده است . ثبت جهانی قنات قصبه ، زعفران گناباد و آثار تاریخی دیگری که ثبت ملی شده است ، ترغیب مردم برای تاسیس اقامتگاههای بومگردی ، گامهای نخستین برای رونق گردشگری شهرستان بوده است .
اما بخشی از آنچه گردشگری گناباد را شکوفا خواهد کرد به شرح زیر است :
- تهیه سند جامع توسعه گردشگری شهرستان گناباد
- تهیه نرم افزار جامع گردشگری گناباد در بستر وب و راه اندازی یک سایت جامع برای معرفی جاذبه های گردشگری شهرستان
- نصب نرم افزار پیامکی خیرمقدم و معرفی اجمالی جاذبه های شهرستان روی دوربین راهور در 5 کیلومتری قبل از پلیس راه
- کاوش تپه های باستانی و قلعه های موجود .
- حفاظت بیشتر از آثار تاریخی
- تخصیص بودجه کافی برای احداث امکانات رفاهی گردشگران در محل قنات قصبه
-تشویق بخش خصوصی برای تاسیس شرکتهای توریستی
- توسعه و معرفی اقامتگاههای بوم گردی
- توسعه اماکن اقامتی ( خانه مسافر و مهمان پذیرهای درجه یک تا 4 )
- آموزش و ترغیب مردم برای در اختیار گذاشتن باغات و منازل خویش به گردشگران و کسب درامد از این مسیر
علیرغم آنکه سالانه حجم انبوهی از گردشگران وارد گناباد و توابع میشوند ، ولی هنوز مردم ما ( احتمالا بدلیل آنکه خجالت می کشند ! ) نتوانسته اند از این راه درامد کسب کنند . این در حالی است که در بسیاری از نقاط کشور ، شاهد آن هستیم که افرادی تابلو به دست ، در معابر جار میزنند و گردشگران را به باغات و منازل خویش دعوت می کنند یا محصولات تولیدی ( صنایع دستی ، محصولات لبنی و سبزی و میوه های تولیدی ) را عرضه میکنند و از این راه شاید بیش از یک کارمند درامد دارند .
اضافه کردن نظر